Coșul meu

Nu ai nici un produs în coș.

Întoarcerea la natură. Ce plante revin în atenţie?

03 November 2022agroro

Cultura plantelor medicinale, aromatice și condimentare pare a redeveni atractivă pentru fermierii din România, după o cădere dramatică, de la 15,9 mii ha în 2010, la doar 1,7 mii ha în anii 2019-2020.

Acest aspect a fost subliniat în cadrul evenimentului ”Cultura plantelor medicinale și aromatice - abordări, rezultate și perspective”, organizat în ziua de 19 iulie 2022 de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Seuieni, județul Neamț.

ACTIVITATE NEÎNTRERUPTĂ LA STAŢIUNEA DIN SECUIENI


”Cu argumente din practica recentă, vă pot spune că tot mai numeroși fermieri ne comandă semințe, material semincer și materii prime vegetale. Vorbesc despre fermieri care utilizează aceste plante îndeosebi în scopuri terapeutice și care sunt din toată țara. La SCDA Secuieni, cercetările științifice în domeniul plantelor medicinale și aromatice au început în anul 1973 și, chiar dacă suprafețele cultivate au scăzut semnificativ, specialiștii unității au continuat activitatea, cu încrederea într-o revigorare a sectorului acestuia atât de important pentru sănătatea umană”, arăta Elena Trotuș, Director al SCDA Secuieni, județul Neamț.

Munca cercetătorilor nemţeni s-a concretizat în experimentarea și diversificarea speciilor și a celor mai noi genotipuri sub aspectul comportării lor la condițiile pedoclimatice ale zonei, în identificarea structurii agenților patogeni și a dăunătorilor, în elaborarea tehnologiilor de cultivare și producerea de sămânță din categorii biologice superioare.

Continuare articol pe: Revista-Ferma.ro

© 2024 Agro.ro. Toate drepturile rezervate.
Webdesign by Icetech